Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Συνταγή της ημέρας:Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας


Για τον πουρέ:
ΥΛΙΚΑ:4 μεγάλες μελιτζάνες, 2 κουτ.σούπας βιτάμ, 3 κουτ.σούπας αλεύρι, 1 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα, αλάτι, πιπέρι, φέτα τριμμένη, 1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Βρέχουμε και χαράζουμε τις μελιτζάνες.Ψήνουμε στους 200 για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.Αφού τις βγάλουμε από τον φούρνο με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψύχα τους και την πολτοποιούμε στο multi.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας.Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ούτως ώστε να γίνει σαν κρέμα.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μελιτζάνες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την φέτα.
Για το κοκκινιστό:
ΥΛΙΚΑ:1 κιλό μοσχαράκι, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 3 ντομάτες τριμμένες, 3 κουτ.σούπας πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Βράζουμε το κρέας 3 ώρες περίπου να μαλακώσει καλά.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό, λίγο από το ζουμί που έβραζε το κρέας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: