Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Συνταγή της ημέρας:Παστίτσιο


Υλικά: 1 1/2 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο, 600-700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 1 κρεμμύδι, 300γρ. φέτα, 3 1/2 κούπες φρέσκο γάλα, 5 κουτ.σούπας κάστερ πάουντερ, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι τριμμένο, ελαιόλαδο
Οδηγίες:
  1. Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς.
  2. Όταν μαγειρευτεί ο κιμάς κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις 3 κούπες γάλα να βράσει μέχρι να φουσκώσει το γάλα. Στη μισή κούπα γάλα διαλύουμε το κάστερ πάουντερ και το προσθέτουμε στο βρασμένο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
  4. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε μια στρώση μακαρόνια, από πάνω τον κιμά και μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια. Καλύπτουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  5. Ψήνουμε στους 230 για 1 ώρα μέχρι να ψηθεί η κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: