Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Συνταγή της ημέρας:Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο


Υλικά:5-6 μεγάλες πατάτες, 1/2 κιλό κιμά, 1 πακέτο φρυγανιές τριμμένες, 1 αβγό, 2 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ, 1 κρεμμύδι, 1 ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Οδηγίες:
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την φρυγανιά, το κρεμμύδι τριμμένο, το αβγό, το γάλα,αλάτι,πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα στρώνουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες.
  3. Πολτοποιούμε την ντομάτα στο multi την αραιώνουμε με 1 ποτήρι νερό και περιχύνουμε το φαγητό.Προσθέτουμε ελαιόλαδο.Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 230 για 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Το γάλα το βάζουμε για να είναι πιο αφράτα τα κεφτεδάκια μας.Δεν το καταλαβαίνετε καθόλου στη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: