Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι


Τώρα που είναι η εποχή τους αξίζει να φτιάξουμε γλυκό και να το κρατήσουμε για τον χειμώνα!
Υλικά: 2 κιλά σταφύλια (σουλτανίνα που δεν έχει κουκούτσια), 2 κιλά ζάχαρη, χυμό από 1 λεμόνι, 1 κούπα νερό, 1 βανίλια
Οδηγίες:
  1. Ξεχωρίζουμε τις ρόγες από τα σταφύλια και τα πλένουμε καλά. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε κάθε ρόγα οριζόντια και κάθετα.
  2. Βάζουμε τα σταφύλια σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσει 10'. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 24 ώρες.
  3. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό από το λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: