Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς αποστειρώνουμε βάζα;


Γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες που θέλουμε να τα διατηρήσουμε σε βάζα πρέπει πρώτα να τα αποστειρώσουμε.Εί ναι απλό και πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε.
  1. Πλένετε τα βάζα με ζεστό σαπουνόνερο και μετά τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στον φούρνο (όρθια) στους 120 για 15-20'. Τα αφήνετε εκεί μέχρι να τα χρεισιμοποιήσατε.
  2. Εναλλακτικά μετά το πλύσιμο βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων στο δυνατό για 5' με την προϋπόθεση ότι δεν είναι μεταλικά.
  3. Όταν θα τα γεμίζετε γεμίστε τα μέχρι πάνω, κλείστε καλά το καπάκι και μετά αναποδογυρίστε τα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: