Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Σπιτικό ψωμάκι


Υλικά:1 πακέτο αλεύρι κίτρινο ( η συσκευασία είναι κίτρινη, θα το βρείτε στα ράφια των super markt), 2 φακελάκια μαγιά, 1 κουτ.γλυκού αλάτι, νερό όσο πάρει, ελαιόλαδο
Οδηγίες:
  1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με την μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
  3. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε ή καρβελάκια ή ατομικά ψωμάκια.
  4. Λαδώνουμε το ταψί ή την φόρμα και τοποθετούμε τα ψωμάκια μας, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10' πριν τα ψήσουμε.
  5. Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: