Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

Γεμιστά


ΥΛΙΚΑ:10 πιπεριές, 4-5 ντομάτες,2 πατάτες, 400γρ κιμά μοσχαρίσιο, 2 κούπες ρύζι, 1 κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ντομάτες. Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από μέσα να φύγουν τα σπόρια. Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και το εσωτερικό τους το πολτοποιούμε στο multi μαζί με το κρεμμύδι.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και την ντομάτα, το ρύζι, τον κιμά, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ναμειχθούν τα υλικά.
  3. Τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε κι αυτές στο ταψί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε στο ταψί 1 1/2 ποτήρια νερό.
  4. Ψήνουμε στους 230 για 1 1/2 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: