Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

Μυδοπίλαφο


Υλικά:1 κιλό μύδια με το κέλιφος, 1 1/2 ποτήρι ρύζι, 1 κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς ή σαφράν
Οδηγίες:
  1. Πλένουμε καλά τα μύδια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα μύδια να αχνιστούν. Θα αρχίσουν σιγά σιγά να ανοίγουν, όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το ρύζι και τσιγαρίζουμε λίγο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά ή σαφράν και 3 ποτήρια να νερό.
  3. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: