Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Πίτα σε πλεξούδα


Υλικά:1 πακέτο έτοιμο φύλλο σφολιάτας ή σπιτική σφολιάτα, αλλαντικά και κασέρια της αρεσκείας σας, λίγη πάστα ελιάς, λίγο σουσάμι, ελαιόλαδο
Οδηγίες:
  1. Κόβουμε 3 μακρόστενες ίσες λωρίδες από την σφολιάτα πάχους 10 εκ περίπου.
  2. Γεμίστε τις λωρίδες στο κέντρο τους με κασέρια αλλαντικά, λίγη πάστα ελιάς ή ότι άλλο σας αρέσει(όχι ζουμερά υλικά, να μην έχουν χυμούς).
  3. Αλείφετε τις άκρες με λίγο νερό και τυλίγετε κάθε πλεξούδα σε ρολό, πατήστε τις άκρες να κολλήσουν. Φέρτε και τις τρεις μαζί και πλέξτε τες πλεξούδα, τις άκρες διπλώστε τες προς τα μέσα στο τέλος.
  4. Αλέιφετε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με σουσάμι.
  5. Ψήνετε στους 180 για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδοψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: