Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

Κολοκυθάκια γεμιστά


Υλικά:1 κιλό κολοκυθάκια, 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, 2 κούπες ρύζι, 1 κρεμμύδι, 1 αβγό, χυμό από 1 λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε από μέσα τα κολοκυθάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
  2. Παίρνουμε τα κολοκυθάκια και γεμίζουμε με την γέμιση.Τα στρώνουμε στην κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και προσθέτουμε ελαιόλαδο.Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Χτυπάμε το αβγό με τον χυμό από το λεμόνι και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα το ζουμί από το φαγητό χτυπώντας συνέχεια για να μην κόψει το αβγό.Περιχύνουμε το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: