Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Μους λευκής σοκολάτας


Υλικά:200 γρ λευκή σοκολάτα, 1 πακέτο τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας σας, 300 ml κρέμα γάλακτος, 5 κουτ. σούπας βιτάμ, σιρόπι για γαρνιρίσμα( ότι γεύση σας αρέσει)
Οδηγίες:
  1. Λιώνουμε τα 100 γρ σοκολάτας σε μπεν μαρί. Βράζουμε 100 ml από την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη την χτυπάμε να γίνει σαντιγύ. Ρίχνουμε την βρασμένη κρέμα γάλακτος σιγά σιγά στην λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι, να μην καίει.
  2. Προσθέτουμε το μείγμα στην σαντιγύ ανακατεύοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Λιώνουμε το βιτάμ και προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο, ανακατεύουμε να γίνει μια μάζα και στρώνουμε στο σκεύος που θέλουμε.Απλώνουμε από πάνω την μους και την αφήνουμε στο ψυγείο.
  4. Λιώνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα και όταν κρυώσει την απλώνουμε πάνω από την μους.Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 6 ώρες.Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: