Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

Καρμπονάρα ιταλική


Είναι η κλασική ιταλική συνταγή της καρμπονάρας απευθείας από το Μιλάνο!
Υλικά:1 πακέτο μακαρόνια(σπαγκέτι), 300 γρ καπνιστή πανσέτα, 2 αβγά, 1 κρεμμύδι, 3 κουτ.σούπας βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες:
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια έως ότου γίνουν al tende(οδηγίες αναγράφονται στην συσκευασία). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο και ψιλοκομμένη την καπνιστή πανσέτα. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
  2. Χτυπάμε τα αβγά με σύρμα και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
  3. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: