Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

Μπιφτεκάκια γαλοπούλας


Υλικά:2 καρότα τριμμένα, 1 μελιτζάνα φλάσκα τριμμένη χωρίς τη φλούδα, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη, 1 αβγό, 1 κουτ.σούπας βιτάμ, 1/2 κιλό κιμά γαλοπούλας, 2 κουτ.σούπας τριμμένη φρυγανιά, 2 κουτ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα, 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες:
  1. Σωτάρουμε τα λαχανικά με το βιτάμ σε ένα τηγάνι έως ότου να μαραθούν.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τον κιμά, το αβγό, τον άνηθο, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για 10' στο ψυγείο.
  3. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε εκεί για 5'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: