Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Μεθυσμένο μοσχαράκι


Υλικά: 1/2 κιλό μοσχαράκι, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 κουτάκι μπύρα, 3 κ.σ. μουστάρδα, ελαιόλαδο, 1 κύβο βοδινού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
  1. Ξεπλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις μεριές καλά. Λίγο πριν ροδίσει τελείως προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με την μπύρα, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά.
  4. Όταν μείνει με λίγα υγρά προσθέτουμε την μουστάρδα, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει για ακόμη 10'.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.Μη φοβάστε μήπως δεν μαλακώσει το κρέας επειδή δεν είναι βρασμένο, ο χρόνος που βράζει με την μπύρα είναι αρκετός για να μαλακώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: