Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Σπανακόπιτα


Υλικά:1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο για πίτες ή σπιτικό φύλλο (συνολικά 7 λεπτά φύλλα), 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3-4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, φέτα και κεφαλοτύρι τριμμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Οδηγίες:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι και αφήνουμε να ζεματιστεί με κλειστό το καπάκι.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε ένα-ένα 3 φύλλα λαδώνοντας ελαχιστα ανάμεσά τους. Βάζουμε την γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με πριν.
  4. Λαδώνουμε λίγο από πάνω και χαράζουμε τα κομμάτια, κάνουμε μια τρυπούλα με ένα μαχαιράκι σε κάθε κομμάτι και ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσει.

2 σχόλια:

Ελευθερία είπε...

τι μου κανεις τωρα!!!!!!!!!
τρελενομαι για πιτες, αν ειναι και με σπανακι...
με αποτελειωσες με μονο μια σου φωτο.
οσο για το φυλλο δεν ειναι δυσκολο,
το δουλευω ακομη, σαν της πεθερας μου δεν ειναι, αλλα το αποτελεσμα σε αποζημιώνει !!!!!!!!!

Sotiria είπε...

Καλησπέρα!!! Πολύ super η πίτα σας, αλλά να κάνω μια ερώτηση; Τα υπολείμματα φύλλου που περισσεύουν...οι άκρες δηλαδή..τι γίνονται; Τις πετάμε; Γιατί μου χει τύχει να τις γυρίσει από πάνω και δε μου έχουν ψηθεί μέσα μέσα.

Ευχαριστώ.