Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Σπιτικά κρουασανάκια!


Υλικά:1 αβγό, 1 κ.γ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 8 γρ νωπή, 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κούπα γάλα, 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Οδηγίες:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
  2. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώνει για μισή ώρα.
  3. Ανοίγουμε την ζύμη και κόβουμε τριγωνάκια, το μέγεθος εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θέλετε να γίνουν.
  4. Τα τυλίγουμε και ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα στους 180 για 30'.
Γεμίστε με ό,τι σας αρέσει.Τους πάει τέλεια η σπιτική μερέντα!

2 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

και μαγιά και αλεύρι που φουσκώνει, τούρμπο τα κρουασανάκια σου

Ελευθερία είπε...

και σε ποιον δεν αρεσουν τα κρουασαν, απο τα παιδια μεχρι τους μεγαλους, γλυκα ή αλμυρα, ειναι παντα στις προτιμήσεις μας