Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Tortillas


Είναι οι γνωστές ισπανικές πιτούλες!Προσπαθείστε να τις φτιάξετε μόνοι σας και θα τις λατρέψετε.
Υλικά:900γρ αλέυρι, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 2 κ.γ. αλάτι, 2 κ.σ. λάδι, 400 ml περίπου κρύο νερό, 2 κ.σ. γάλα
Οδηγίες:
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  2. Κόβουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μικρά μέρη και τα ανοίγουμε με τον πλάστη έως ότου να έχουν πάχος 3-5 χιλιοστά.
  3. Με μια χαρτοπετσέτα λαδώνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε μία μία τις τορτίγιες.Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.

1 σχόλιο:

dimitroula είπε...

Οι αυθεντικές γίνονται με καλαμποκάλευρο αλλά μην το επιχειρήσετε γιατί θρυμματίζεται.εκτός αν βρείτε ΜΑΣΑ ΑΡΙΝΑ είναι ειδικά επεξεργασμένο καλαμποκάλευρο που δεν θρυμματίζεται!