Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Συνταγή της ημέρας:Σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο

Εναλλακτική λύση για τα σνίτσελ!
ΥΛΙΚΑ:4 σνίτσελ κοτόπουλο, 6-7 μεγάλες πατάτες, 1 πακέτο φρυγανιές, 1 αβγό, ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό από ένα λεμόνι, 4 κουτ.σούπας μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι τριμμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί.Πλένουμε τα σνίτσελ καλά.Στο multi θρυμματίζουμε τις φρυγανιές.Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με λίγο ελαιόλαδο,τη μισή ποσότητα από τη μουστάρδα και το χυμό από λεμόνι,αλάτι,πιπέρι.
  2. Παίρνουμε τα σνίτσελ και τα βουτάμε ένα ένα στο μείγμα με το αυγό και έπειτα στις θρυμματισμένες φρυγανιές και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες.
  3. Χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη μουστάρδα και το χυμό από λεμόνι με λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε στο ταψί.Προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40' στους 200.
  4. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ρίχνουμε πάνω από το φαγητό το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για αλλα 15'.

Μελιτζανοσαλάτα


Γιατί να αγοράζετε έτοιμες από τη στιγμή που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας την πιο νόστιμη μελιτζανοσαλάτα!!!
ΥΛΙΚΑ:5 μεγάλες μελιτζάνες, 1 ή 1/2 (ανάλογα με τα γούστα) σκελίδα σκόρδο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 200γρ. φέτα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Βρέχουμε καλά τις μελιτζάνες και ψήνουμε στους 200 για μια ωρίτσα περίπου έως ότου ψηθούν καλά από μέσα (τσιμπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι μαλακές).
  2. Με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψύχα από τις μελιτζάνες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τοποθετούμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009

Συνταγή της ημέρας:Μουσακάς


Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται...δεν είναι!
ΥΛΙΚΑ:3 μεγάλες μελιτζάνες,5 μεγάλες πατάτες, 1/2 κιλό κιμά, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 ντομάτες τριμμένες, 3 1/2 κούπες γάλα φρέσκο, 5 κουταλιές κάστερ πάουντερ, φέτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι τριμμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε κάθετα τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσορόλα.Ρίχνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί λιγάκι.Προσθέτουμε τη σάλτσα από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα
  3. Βάζουμε τις 3 κούπες γάλα να βράσουν.Σε 1/2 κούπα γάλα προσθέτουμε το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.Μόλις βράσει καλά και φουσκώσει το γάλα προσθέτουμε το υπόλοιπο με το ανακατεμένο κάστερ πάουντερ.Ανακατεύουμε συνεχώς να γίνει κρέμα.
  4. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες και από πάνω τον κιμά.Έπειτα στρώνουμε τις μελιτζάνες.Από πάνω καλύπτουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
  5. Ψήνουμε στους 200 για 1 ωρίτσα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η κρέμα.

Μπισκοτογλυκό μούρλια αλα Δημητρούλα


Όταν το δοκιμάσετε δε θα σας φτάνει ένα κομμάτι...
ΥΛΙΚΑ:5 κουτ.σούπας βούτυρο, 3 κουτ.σούπας κακάο, 4 κουτ.σούπας ζάχαρη, 1 κουβερτούρα, 2 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα, 3 πακέτα πτι μπερ, 3 κουτ.σούπας κονιάκ,1 φακελάκι garni γιώτης,λίγη τρούφα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Σε μια κατσορόλα λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα.Προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι γάλα,το κακάο,τη ζάχαρη,τη βανίλια και το κονιάκ.
  2. Σε μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα με το χέρι και ρίχνουμε μέσα στο μπολ το μείγμα της σοκολάτας.Ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν όλα τα μπισκότα.
  3. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με τη σκόνη garni να γίνει σφιχτή σαντιγύ και στρώνουμε πάνω από το γλυκό.Πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Συνταγή της ημέρας:Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας


Για τον πουρέ:
ΥΛΙΚΑ:4 μεγάλες μελιτζάνες, 2 κουτ.σούπας βιτάμ, 3 κουτ.σούπας αλεύρι, 1 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα, αλάτι, πιπέρι, φέτα τριμμένη, 1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Βρέχουμε και χαράζουμε τις μελιτζάνες.Ψήνουμε στους 200 για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.Αφού τις βγάλουμε από τον φούρνο με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψύχα τους και την πολτοποιούμε στο multi.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας.Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ούτως ώστε να γίνει σαν κρέμα.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μελιτζάνες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την φέτα.
Για το κοκκινιστό:
ΥΛΙΚΑ:1 κιλό μοσχαράκι, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 3 ντομάτες τριμμένες, 3 κουτ.σούπας πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Βράζουμε το κρέας 3 ώρες περίπου να μαλακώσει καλά.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό, λίγο από το ζουμί που έβραζε το κρέας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Συνταγή της ημέρας:Ταλιατέλες με κοτόπουλο


ΥΛΙΚΑ:3 φιλετάκια κοτόπουλο, 1 κουτί ταλιατέλες, 1 κρεμμύδι, 2 κουτιά κρέμα γάλακτος, 1 ποτήρι λευκό κρασί, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις σουρώνουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μαγειρεύουμε καλά το κοτόπουλο να ροδίσει αρκετά από όλες τις μεριές. Λίγο πριν ροδίσει τελείως το κοτόπουλο ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πιει το κοτόπουλο όλα τα ζουμιά.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Ρίχνουμε το τυρί και τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα.

Σπιτικό παγωτό βανίλια


Μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό και χωρίς παγωτομηχανή.
ΥΛΙΚΑ:1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 1 κουτί κρέμα γάλακτος των 200 ml, 400 ml φρέσκο γάλα, 2 βανίλιες
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  2. Κάθε 1 ώρα βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Συνταγή της ημέρας:Σουτζουκάκια Σμυρνέικα


Όχι η γιαγιά μου δεν είναι Σμυρνιά αλλά η συνταγή είναι βέρα Σμυρνιά
ΥΛΙΚΑ:ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ:
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, 2/3 πακέτο φρυγανιές, 1 αυγό, 1κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ, αλάτι, πιπέρι, 3 κουτ.γλ. κίμυνο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ: 3 ντομάτες τριμμένες, 1/2 κρεμμύδι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, 1 κουτ.γλ. κίμυνο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Αλέθουμε στο multi τις φρυγανιές να γίνουν σκόνη και τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  3. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
  4. Στο ίδιο τηγάνι αφήνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα τα υλικά για τη σάλτσα.Αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  5. Στρώνουμε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα.Ψήνουμε στους 200 για 20'.
Συνοδεύεται με ριζάκι(εγώ προσθέτω και κουρκουμά) ή με πατατούλες τηγανιτές.

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2009

Πανεύκολα Τρουφάκια


Πανεύκολα σπιτικά τρουφάκια που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!!!
ΥΛΙΚΑ: 1 1/2 πακέτα πτι μπερ, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 3 κουτ.σούπας κακάο, 3 κουτ.σούπας λικέρ ή κονιάκ, 2 πακέτα τρούφα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Στο multi αλέθουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και έπειτα τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  2. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά μετξύ τους.Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 15' περίπου να σφίξει λιγάκι.
  3. Πλάθουμε μπαλίτσες και κάθε φορά βρέχουμε τα χέρια με λίγο κονιάκ ούτως ώστε να κολλήσει η τρούφα.Διατειρούνται στο ψυγείο.

Συνταγή της ημέρας:Φρουτάλια


Τώρα θα αναρωτιέστε τι είναι αυτό;..Συνταγή από την Άνδρο για ένα γρήγορα,πανεύκολο αλλά και νοστιμότατο φαγάκι ότι πρέπει για τις μέρες των διακοπών!
ΥΛΙΚΑ:6-7 αβγά, 4 μεγάλες πατάτες, 2 λουκάνικα ή αλλαντικά της αρεσκείας σας, φρέσκος δυόσμος, αλάτι, πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα.
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Κόβουμε τις πατάτες στρόγγυλες και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.
  2. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε στο μείγμα αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και κομμένα τα λουκάνικα ή τα αλλαντικά.
  3. Λίγο πριν γίνουν οι πατάτες αφαιρούμε το πολύ λάδι από το τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα των αβγών.
  4. Αφήνουμε να γίνει από την μια πλευρά και στη συνέχεια προσεκτικά γυρίζουμε από την άλλη με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Δε θέλει πολύ ψήσιμο,οι πατάτες είναι ήδη έτοιμες και τα αβγά γίνονται πολύ γρήγορα.

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Συνταγή της ημέρας:γιουβέτσι κοτόπουλο


ΥΛΙΚΑ:3 φιλετάκια κοτόπουλο, 1 1/2 κούπα κριθαράκι μέτριο, 3 ντομάτες, 1 κρεμμύδι, 1 κύβο Knor ζωμός κοτόπουλο, ελαιόλαδο, 1 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι τριμμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα φιλετάκια κομμένα μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  2. Σε ένα ποτήρι βραστό νερό διαλύουμε τον κύβο.Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
  3. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο το βάζουμε μέσα στη γάστρα μαζί με το ελαιόλαδο όπου τριγαρίστηκε,το κριθαράκι,την τριμμένη ντομάτα,τον ζωμό,αλάτι και πιπέρι.
  4. Ψήνουμε στους 200 για 45' περίπου μέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι.
  5. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε χωρίς καπάκι για άλλα 10' να λιώσει το τυρί.

welcome

Καλώς ήρθατε!Αυτό το blog δημιουργήθηκε για όλους εμάς που ενώ δεν είμαστε επαγκελματίες παρόλα αυτά όμως λατρεύουμε την μαγειρική!Αρχάριοι,έμπειροι και μη είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να μοιραστείτε με όλους τις αγαπημένες σας συνταγές και τους λόγους για τους οποίους σας αρέσει να δημιουργείτε στην κουζίνα!
Για μένα η μαγειρική είναι πάθος,είναι τρέλα,είναι έρωτας!Αν και μικρή στην ηλικία τρελαίνομαι να μαγειρεύω και να δημιουργώ για τους ανθρώπους που αγαπώ και μ'αγαπούν.Γιατί τι αξία θα είχε άλλωστε να μαγειρεύαμε μονάχα για τους εαυτούς μας;Για εμάς το "χειροκρότημα" και η ανταμοιβή έρχεται όταν οι αγαπημένοι μας άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δημιουργίας μας.Και για είναι το αποτέλεσμα θετικό χρειαζόμαστε φαντασία..γιατί αυτό είναι η μαγειρική..φαντασία!Δε χρειάζεσαι ιδιαίτερες γνώσεις,μόνο μεράκι,φαντασία και αγάπη..αυτά είναι τα απαραίτητα συστατικά για μια επιτυχημένη συνταγή!