Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Μηλόπιτα μούρλια!!!( apple crumble)


Υλικά:4 μεγάλα κόκκινα μήλα τριμμένα, 3 αβγά, 3 κούπες αλεύρι, 1 φακελάκι baking powder, 1 βανίλια, 2/3 κούπας ζάχαρη, 1 κούπα καλαμποκέλαιο, λίγη κανέλα
Οδηγίες:
  1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα αβγά, το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το καλαμποκέλαιο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Αφού έχουμε τρίψει τα μήλα τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  3. Σε ένα μακρόστενο ή μικτό στρόγγυλο ταψάκι στρώνουμε την ζύμη καλύπτοντας και τα πλαϊνά.Κρατάμε περίπου μια χούφτα από τη ζύμη. Απλώνουμε από πάνω τα μήλα. Τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω.
  4. Ψήνουμε στους 180-200 για 20-30' μ'εχρι να ροδίσει.

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Tortillas


Είναι οι γνωστές ισπανικές πιτούλες!Προσπαθείστε να τις φτιάξετε μόνοι σας και θα τις λατρέψετε.
Υλικά:900γρ αλέυρι, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 2 κ.γ. αλάτι, 2 κ.σ. λάδι, 400 ml περίπου κρύο νερό, 2 κ.σ. γάλα
Οδηγίες:
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  2. Κόβουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μικρά μέρη και τα ανοίγουμε με τον πλάστη έως ότου να έχουν πάχος 3-5 χιλιοστά.
  3. Με μια χαρτοπετσέτα λαδώνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε μία μία τις τορτίγιες.Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Σοκολατένιο παντεσπάνι


Πανεύκολο!!!Χρησιμοποιείστε το για τις τούρτες και για ό,τι άλλο γλυκό θέλετε!!
Υλικά:3/4 κούπας ζάχαρη, 3/4 κούπας φαρινάπ, 4 αβγά, 3κ.σ. κακάο
Οδηγίες:
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ να αναμειχθούν καλά.
  2. Απλώνουμε το μειγμα σε λαδόκολλα μέσα σε ταψί και στρώνουμε από πάνω άλλη μία λαδόκολλα.
  3. Ψήνουμε για 15' περίπου.Τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα, όταν το μείγμα δε μένει πάνω στο ξυλάκι είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει και βγάλτε τις λαδόκολλες.